Vi har blitt utfordret til å lage løse case i forbindelse med et jobbintervju. Rollen vi skal søke på er markedsføringsspesialist i Amnesty Internasjonal Norge. Stadig flere arbeidsgivere velger å benytte seg av case-oppgaver sammenheng med jobbintervjuer, derfor blir dette en god erfaring å ta med seg videre. I denne oppgaven jeg skal prøve å besvare caset med å fokusere på bruken av digitale kanaler, analyse, og til slutt vurdere hvor flinke organisasjonen er til å være synlige.
For de som ikke kjenner til Amnesty Internasjonal Norge er en organisasjon som jobber mot å fremme grunnleggende menneskerettigheter skal bli oppfylt av alle. De baserer seg på ideen om du – uansett hvem du er – kan gjøre en forskjell.
Hvilke digitale kanaler benytter Amnesty?
For at denne organisasjonen skal få inn midler til hjelpe mennesker er det helt avgjørende at de klarer å nå ut til mange. Jeg har tatt en liten kartlegging på hvilke kanaler Amnesty har rettet seg mot og hvordan resultater de har oppnådd i form av likes/følgere. Disse tallene er fra 02.02.2021:
- Youtube – 824 abonnenter
- Instagram – 82 700 følgere
- Facebook – 156 479 likes
- Twitter – 29 900 følgere
Vi ser at de er på de mest populære plattformene utenom Tiktok. I tillegg til at de er aktive på disse sosiale mediene har det også er veldig god nettside som landingsside.
Hvordan er kundereisen til Amnesty?
Kundereisen starter ofte med en historiefortelling for å kunne vekke oppmerksomhet fra kriser som Amnesty jobber med å forbedre. De ønsker å nå ut med budskapet om at alle har noe å bidra med. For at denne organisasjonen skal klare å kunne gå rundt trenger de donasjoner. Kundene har mulighet til å donere engangsbeløp eller fast pris i måneden. Å bruke ressurser på markedsføring mot små men faste beløp i måneden tror jeg er smart på grunn av at da legger de sannsynligvis igjen mer penger.
Måling og analyse av trafikk
Amnesty internasjonal Norge sine tall har vi dessverre ikke tilgang til, så måle trafikken kan bli litt vanskelig. Google analytics er et verktøy de bør ta i bruk hvis de ikke har gjort det enda. Da kan de få innsikt i hvilke saker som engasjerer folk. Amnesty traff blant annet veldig bra ved å sette mye fokus på George Floyd-saken ved at utrolige mange videredelte en story.
Det viktigste å måle er å finne ut hvor mange kroner det har fått i donasjoner og hvordan de kom seg inn på nettsiden der man donerer penger. Andre ting som er viktig å finne ut av er hvilke markedsføringskampanjer som ga mest respons og hvilke kunder som egentlig donerer. Hvilken alder og kjønn har disse kundene? Hvor er de fra? Utifra disse tallene kan man tilpasse en strategi.
Synlighet
Det er vikitg at Amnesty klarer å være synlige for både gamle og nye kunder, for at de skal klare å kunne spre budskapet sitt. Det er mange organisasjoner som ønsker å få inn penger slik at de kan gi det videre til gode saker, så det er derfor viktig å være mer synlig en konkurrentene.
En plattform man bør prioritere å jobbe med for å være synlige er gjennom organiske søk på google, altså SEO. Siden hele 90% all informasjonsinnhenting starter med et søk, mens hele 74% av alle kjøp i Norge begynner med at noen søker på nett (Erlingsen u.d.). Jeg vil også tro det er mer effektivt å bruke tid og ressurser på å være synlig digitalt fordi det er mindre vanlig å å gå rundt med kontanter nå.
Da jeg googlet «Amnesty» kommer det selvfølgelig de øverst, mens hvis man søker på litt andre ord for eksempel menneskerettigheter vil de få konkurranse fra informasjonssider som SNL og Wikipedia.
Kilder: